Tipbase Hjälpmedelsdatabas

En sökbar webbdatabas från Föreningen för de Neurosedynskadade

Sökresultat: skor

Påklädning och hygien

Påklädning (5 hjälpmedel)

Elastiska skosnören

Elastiska skosnören kan vara ett bra alternativ istället för vanliga skosnören. Användaren kan kliva i och ur skorna utan att behöva knyta dem varje gång. På vissa skomodeller underlättar det att be en skomakare sy fast plösen i själva skon, annars hålls den inte på plats när man trär i foten i skon. På andra modeller kan det vara en fördel att helt ta bort plösen eller vända den framåt i skon. Ecco saluför många skomodeller där plösen redan är fastsatt i skon.

Skohorn.

Skohorn med extra långt skaft av metall, 60 cm långt. Skohornet underlättar påtagning av skor genom att man inte behöver böja sig så mycket. Kan vara bra för den som har kort räckvidd.

Snörlås till skosnören

Snörlås "Kvick-clip". låser skosnörena istället för att göra en knut. Knyts upp genom att vinkla låsets sidor mot varandra. Finns i flera färger och två storlekar. Kan vara bra för den som har svårt att knyta sina skor.

Strumpor

En ankelsocka med lös resår i bomull. Går lätt att dra på med hjälp av den andra foten.

Strumppådragare

En strumppådragare kan underlätta för den som har korta armar eller i övrigt kort räckvidd. Den fungerar som en attrapp som man drar på strumpan/sockan på. Sedan dras strumpan på med hjälp av de två "handtagen". Finns både för strumpor, sockar, mockasiner

Äta och dricka

Dricka (1 hjälpmedel)

Hållare med grepp för PET-flaskor.

Flaskhållare "GrePET". hållare med grepp för PET-flaska. Fungerar även som hjälp vid öppnande av PET-flaska.

Anpassade bilar/Transport

Övrigt förflyttning (1 hjälpmedel)

Bärkrok för väskor och kassar.

Bärkrok med justerbar läderrem och metallkrok. Hjälpmedel som underlättar att bära matkassar, väskor etc. Placeras förslagsvis diagonalt över kroppen för att fördela tyngden på bästa sätt. Kan vara bra för en person som saknar, har korta eller svaga armar

803